MK logo groter grijs

MeerKlikken

SEO, SEA & Zoekmachine vriendelijke websites

//
Zoekmachine adverteren

Direct bovenaan

Zoekmachine adverteren (SEA)

Adverteren in een zoekmachine geeft direct een gigantische boost aan het aantal gerichte website bezoeken. Wil jij direct bovenaan komen in Google? Start dan direct met zoekmachine adverteren.

Zoekmachine adverteren wordt vaak afgekort naar SEA. Net als SEO (zoekmachine optimalisatie) is dit een Engelstalige term die vaak wordt gebruikt in de marketing. SEA staat voor Search Engine Advertising en wordt wereldwijd ingezet door bedrijven van alle groottes. Zoekmachine adverteren is een methode waarmee een website direct bovenaan in Google kan komen. 

Snel de gewenste info vinden!
Zoekmachine adverteren - MeerKlikken

Waarom Google Ads?

Dé meest gebruikte vorm van SEA is adverteren op Google met Google Ads. De mogelijkheden binnen Google Ads zijn zeer groot. Hierdoor kunnen advertenties heel gericht getoond worden aan specifieke doelgroepen in een bepaalde regio. Uiteraard zijn zoektermen hierin cruciaal. Aan de hand van allerlei data-onderzoeken is het mogelijk om de best presterende zoektermen en/of combinatie van zoektermen te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om zoektermen uit te sluiten, zodat de advertentiekosten niet onnodig oplopen. 

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Google werkt met organische en betaalde posities. De eerste paar posities in de SERP (Search Engine Results Page) worden ingenomen door Google Ads. Echter met alleen betalen, ben je niet verzekerd van een plek boven de organische posities. Op basis van een kwaliteitsscore worden alleen de beste advertenties bovenaan weergegeven in de SERP. Naast de kwaliteitsscore is de CPC (Cost Per Click) van grote invloed. Een te lage CPC betekent dat de concurrentie meer geld betaald voor advertenties op dezelfde zoekterm. De laatste factor die de advertentiepositie bepaald is het doorklikratio. Dit is het aantal mensen die daadwerkelijk op de advertentie klikken ten opzichte van het aantal vertoningen. 

De werkwijze van MeerKlikken

Let's get started
Geheel vrijblijvend en gratis maken wij een zoekmachine scan, zodat zowel wij als jullie een duidelijk beeld krijgen van de huidige rankings, verbeterpunten en kansen.
Nice to meet you
Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek. Zodoende kunnen wij ons plan van aanpak presenteren, en meteen bijschaven waar nodig.
Quick wins
Afhankelijk van de website zijn er altijd een paar quick wins. Hier beginnen we mee, want resultaten boeken, motiveert!
Plan, Do, Ceck, Act
Aan de hand van de quick wins is duidelijk geworden hoe de website reageert en of het plan van aanpak nog steeds voldoet. Aangezien Google maar ook concurrenten niet stilzitten hanteren wij het PDCA principe. Blijven monitoren, bijsturen waar nodig en controleren of het bijsturen zinvol is.
Zoekmachine scan
Kennismaking
Website bezoeken verhogen
Advertenties optimaliseren

SEA case study Mark Your Floor

Resultaten 1 maand na start Google Ads

De 3 fundamenten van zoekmachine adverteren

01. Zoekwoorden

Een zoekmachine heeft zoekwoorden nodig om een goede SERP samen te stellen. Net als bij SEO kan een goede SEA campagne daarom alleen gerealiseerd worden na het doen van een zoekwoorden onderzoek. Zomaar wat uitproberen, kan immers flink wat budget opeten! 

Juist gekozen zoekwoorden zorgen namelijk voor veel voordelen! Ten eerste bepalen de zoekwoorden hoevaak een advertentie te zien zal zijn. Ten tweede geven zoekwoorden de zoekintentie van een (toekomstige) klant weer. Ten derde zal een zoekwoorden onderzoek voorkomen dat een zoekwoord met een niet rendabele CPC gebruikt wordt. 

02. Relevantie

Google heeft relevantie bijzonder hoog op hun lijstje staan. Zelfs met het grootste budget kan jij door je concurrent afgetroefd worden. Daarom is het essentieel dat de basis van een website voldoet aan de ‘eisen’ van het Google algoritme. Daarnaast moet de advertentie passen bij zowel de bijpassende zoekwoorden als bestemingspagina. 

Wil jij je concurrentie te slim af zijn? MeerKlikken helpt graag bij het maken van zeer relevante Google Ads camapgnes, zodat jij direct bovenaan staat! 

03. Budget

Zoals al eerder gezegd, is het budget van een Google Ads campagne niet doorslaggevend. Toch is het belangrijk om het kostenconversie ratio goed te monitoren. Elke klik kost immers geld. Indien de klikken geen geld opleveren, gaat er iets flink mis! Dit kan afhankelijk zijn van honderden factoren. Daarom is het belangrijk om actief bezig te zijn met de online vindbaarheid van een website. Niet elke website en branche verlangt immers dezelfde strategie. Wellicht is een combinatie van SEO en SEA wel het meest interessant. Vraag hier een gratis zoekmachine scan aan en ontvang een plan op maat! 

De voordelen van SEA

De nadelen van SEA

MeerKlikken in de notendop

PASSIE

Er is maar één optie. Bovenaan komen in Google. Dus dat gaan we doen!

SPECIALIST

Het Google Algoritme veranderd zo snel als het Nederlandse weer. Dankzij onze actuele kennis blijven onze websites presteren!

SAMEN WERKEN

Een prettige samenwerking is essentieel om de gewenste doelen te behalen. Samen kunnen we online groeien!

Hoe hoog sta jij in Google?

Wil jij direct bovenaan in Google staan? Vraag een kosteloze en vrijblijvend zoekmachine scan aan!

Veelgestelde vragen speciaal voor jou en de zoekmachine!

Het grootste voordeel van zoekmachine adverteren (SEA) is het direct boeken van resultaten. Hierdoor gebruiken bedrijven SEA voornamelijk wanneer zij een nieuw product lanceren, een actie hebben of een compleet nieuw domein waarvan de SEO posities nog niet voldoende website verkeer opleveren.

Adverteren in zoekmachines zoals Google kan onnodig veel geld kosten als niet de juiste technieken toegepast worden. De advertentiemogelijkheden zijn bijzonder groot, er is echter wel actuele kennis nodig om ervoor te zorgen dat de advertenties meer opleveren dan zij kosten. Daarnaast verliest een website direct al zijn bezoekers wanneer een campagne stopt. SEA is daarom niet geschikt als langer termijn strategie.