MK logo groter grijs

MeerKlikken

SEO, SEA & Zoekmachine vriendelijke websites

//
Zoekmachine optimalisatie

Bovenaan in Google

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De start van elke zoektocht begint bij een zoekmachine. Denk er maar eens over na. Een recept wordt tegenwoordig even gegoogeld, cadeau inspiratie wordt opgedaan via het internet en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarom wil en moet jij goed vindbaar zijn in zoekmachines. Maak kennis met zoekmachine optimalisatie (SEO) van MeerKlikken. Dé manier om bovenaan in Google te komen! 

Op deze pagina vind je al de belangrijke informatie over zowel zoekmachine optimalisatie als MeerKlikken. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat SEO het meest essentiële onderdeel is van online vindbaarheid. Liever meteen aan de slag met SEO? Wij maken geheel kosteloos en vrijblijvend een SEO scan voor bedrijven t.w.v. €195

Snel de gewenste info vinden!
MeerKlikken zoekmachine optimalisatie

Is zoekmachine optimalisatie handigheidje of hard werken?

Het antwoord is beiden, want net als met elke expertise is ook zoekmachine optimalisatie een bundel werkzaamheden waar een bepaalde mate van kennis voor nodig is. Soms kunnen kleine veranderingen voor grote resultaten zorgen (quick wins). De quick wins raken echter snel op. Vanaf dat moment wordt zoekmachine optimalisatie hard werken.  

De essentie van SEO in het kort!

Search Engine Optimization (SEO) is het continue verbeteren van een website waardoor zoekmachines zoals Google een website eenvoudiger een beter kan indexeren. Dit betekent dat zoekmachines met enige regelmaat door een website heen gaan om deze te beoordelen. Wanneer dit gebeurt verwerken zij de informatie die zowel aan de voor- als achterkant vindbaar is. Aan de hand van 200+ ‘beoordelingscriteria’ bepalen zij of een website relevant is voor zoekopdrachten. Bij zoekmachine optimalisatie is het daarom enorm belangrijk om duidelijk te hebben met welke zoektermen een pagina moet verschijnen in de zoekmachines.  

De werkwijze van MeerKlikken

Let's get started
Geheel vrijblijvend en gratis maken wij een SEO scan, zodat zowel wij als jullie een duidelijk beeld krijgen van de huidige rankings, verbeterpunten en kansen.
Nice to meet you
Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek. Zodoende kunnen wij ons plan van aanpak presenteren, en meteen bijschaven waar nodig.
Quick wins
Afhankelijk van de website zijn er altijd een paar quick wins. Hier beginnen we mee, want resultaten boeken, motiveert!
Plan, Do, Ceck, Act
Aan de hand van de quick wins is duidelijk geworden hoe de website reageert en of het plan van aanpak nog steeds voldoet. Aangezien Google maar ook concurrenten niet stilzitten hanteren wij het PDCA principe. Blijven monitoren, bijsturen waar nodig en controleren of het bijsturen zinvol is.
SEO scan
Kennismaking
Posities stijgen
Positiestijgingen continueren

SEO case study
Voskuil Natuursteen

Resultaten na slechts 3 maanden

De 3 fundamenten van zoekmachine optimalisatie

01. Technische SEO

De techniek van een website is erg belangrijk voor zoekmachines. Onder technische SEO vallen verschillende elementen van een website die geoptimaliseerd kunnen worden, zodat gebruikers en de zoekmachine meer tevreden zijn over de website. Denk hierbij aan:

02. Content optimalisatie

Op basis van content op een website kan Google vaststellen waar een pagina over gaat. Waar voorheen een pagina met zoveel mogelijk zoekwoorden voldeed, is het tegenwoordig een stuk complexer. Het is essentieel dat een pagina unieke content bevat. Dus geen gekopieerde teksten. Daarnaast is het belangrijk dat teksten in kopjes met verschillende H-tags worden onderverdeeld. Ook is het belangrijk om synoniemen te gebruiken. Dit leest prettiger en daarom heeft Google dit opgenomen in het algoritme. Ditzelfde geldt voor afbeeldingen. Het toevoegen van relevante afbeeldingen (met ALT-tags) geeft Google meer inzicht in de inhoud van de content.

03. Linkbuilding

Een verwijzing van website A naar website B noemen we een link. Google hecht veel waarde aan linken, omdat dit een soort aanbeveling is. Niet elke link heeft echter even veel waarde. Aan de hand van verschillende scores is het voor Google en SEO specialisten duidelijk hoe hoog de autoriteit van een website is. Wanneer de autoriteit van een website hoog is, zal een pagina sneller hoog weergegeven in de zoekmachine. Linkbuilding is het verkrijgen van linken van derden op basis van relevantie. Linken kopen, wordt niet gewaardeerd door Google. Hierdoor wordt dit, indien opgemerkt, streng bestraft. 

De voordelen van SEO

De nadelen van SEO

MeerKlikken in de notendop

PASSIE

Er is maar één optie. Bovenaan komen in Google. Dus dat gaan we doen!

SPECIALIST

Het Google Algoritme veranderd zo snel als het Nederlandse weer. Dankzij onze actuele kennis blijven onze websites presteren!

SAMEN WERKEN

Een prettige samenwerking is essentieel om de gewenste doelen te behalen. Samen kunnen we online groeien!

Hoe hoog sta jij in Google?

Benieuwd naar jouw huidige rankings? Wij maken graag vrijblijvend een SEO scan, zodat we met elkaar kennis kunnen maken!

Veelgestelde vragen speciaal voor jou en de zoekmachine!

Zoekmachine optimalisatie is de verzamelnaam voor een grote verscheidenheid aan werkzaamheden. Al deze werkzaamheden hebben het doel om de website te optimaliseren. Dit kan op het gebied van linkbuilding, technische SEO en content creatie. Dankzij een zoekwoorden analyse en een SEO scan kan er gericht verbeteringen doorgevoerd worden. Met als resultaat dat de website beter wordt ‘beoordeeld’ door zoekmachines. Hierdoor stijgt de website in posities en wordt jij vaker gevonden op relevante zoekwoorden! 

Elk bedrijf met een website heeft een groot concurrentievoordeel wanneer zij beter vindbaar zijn dan hun concurrenten. Ten eerste zorgt een goede positie in Google voor meer website bezoekers en deze mensen gaan hierdoor niet naar de concurrent. Ten tweede straalt een goede vindbaarheid autoriteit uit. Aangezien Google jou boven anderen plaatst, is men geneigd om jouw expertise te verkiezen boven die van anderen.