MK logo groter grijs

MeerKlikken

SEO, SEA & Zoekmachine vriendelijke websites

//
Zoekmachine vriendelijke website

Een visitekaartje dat gelezen wordt!

Zoekmachine vriendelijke website

De invloed van het internet binnen het ondernemerschap is enorm. Een onderneming zonder website is al heel lang ondenkbaar. Tegenwoordig moet je een stapje verder gaan. Het hebben van een website is namelijk niet genoeg. Een website moet namelijk op de eerste pagina van Google komen. Het liefst zelfs in de top drie.

Op het internet zijn meer webpagina’s te vinden dan dat er mensen op de wereld zijn. Veel meer zelfs. Volgens Google zijn er naar schatting zo’n honderden miljarden pagina’s geïndexeerd. Hiervan zijn er minimaal 2,7 miljard Nederlandstalig. Kortom; de keuze is reuze. Dus waarom moet Google jouw pagina’s als eerste weergeven? Op deze pagina lees je hoe MeerKlikken ervoor zorgt dat jouw nieuwe website boven de concurrentie komt te staan!

Snel de gewenste info vinden!
Zoekmachine vriendelijke website - MeerKlikken

Wat is een zoekmachine vriendelijke website?

Een zoekmachine vriendelijke website is een website die goed scoort op een groot gedeelte van het Google algoritme. Google baseert namelijk jouw plek in hun zoekmachine op basis van meer dan 200 factoren. Denk hierbij aan de snelheid van een website, de content op een website en de autoriteit van het domein. Bij het bouwen van een nieuwe website is het belangrijk om direct rekening te houden met factoren zoals snelheid en de manier waarop content weergegeven wordt. Het is immers zonde als je website mooi is geworden, maar niemand het weet te vinden! MeerKlikken maakt websites vanuit niet alleen het perspectief van de klant en bezoeker, maar ook gebaseerd op zoekmachines hun ‘wensen’.

De kosten van zoekmachine vriendelijke websites

Een website is maatwerk. Tenminste als je het goed aan wilt pakken. Het is immers belangrijk dat jij je onderscheidt van je concurrentie. Er zijn talloze manieren op dit te doen. Eén hiervan is het goed uitdenken van een online strategie. Hoe je het wendt of keert. Online vindbaarheid is nog nooit zo essentieel geweest. Doe je dit middels zoekmachine optimalisatie (SEO) dan is het essentieel dat een website de juiste tools bevat om op verder te bouwen. Hetzelfde geldt voor zoekmachine adverteren (SEA), want ook hier is jouw website fundamenteel voor de resultaten die je wilt behalen. Begin daarom direct goed en bespaar onnodige investeringen in tijd en geld. 

De werkwijze van MeerKlikken

Nice to meet you
Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek. Zodoende kunnen wij elkaar leren kennen. Aan de hand van deze informatie kunnen wij een plan op maat maken.
Quick wins
Afhankelijk van de branche zijn er altijd een aantal zoektermen waarop eenvoudig gescoord kan worden. Op basis van deze informatie en de input van jullie kunnen wij een website op maat maken, en resultaten boeken.
Plan, Do, Ceck, Act
De resultaten van een website zijn altijd verbeteren. Door periodiek content toe te voegen, meer backlinks te verzamelen en de website up-to-date te houden, kunnen wij ervoor zorgen dat jij écht goed vindbaar wordt in zoekmachines.
Kennismaking
Website met een plan
Resultaten blijven boeken

Case Study: cadeauvoorvader.nl

Organische posities 4 maanden na online gaan.

De 3 fundamenten van een zoekmachine vriendelijke website

01. Techniek

In eerste instantie is de keuze voor het CMS (content management systeem) de eerste cruciale stap die gemaakt wordt richting een zoekmachine vriendelijke website. Aangezien niet elk CMS even goed presteert in zoekmachines kiezen wij uiteraard voor de beste, namelijk WordPress. In WordPress kunnen wij alles bouwen, zonder dat het te ingewikkeld wordt voor jou om een aanpassing te doen. Aan de achterkant zorgen wij ervoor dat de zoekmachines blij worden als ze door een website crawlen. 

02. Snelheid

Is jouw website niet binnen enkele seconden geladen? Dan kan je erop rekenen dat een potentiële bezoeker direct afhaakt en naar de concurrent gaat. Dit is niet alleen vervelend omdat hierdoor een kans om geld te verdienen wordt misgelopen. Ook Google straft een te lange laadtijd direct af. Daarom is de laadsnelheid van een website cruciaal voor zowel potentiële bezoekers als zoekmachines. 

03. Structuur

Zoekmachines zijn bijzonder slim, maar toch is het handig om ze een handje te helpen. Door de juiste structuur te geven aan pagina’s, door middel van tags begrijpt een zoekmachine meteen hoe belangrijk een stukje tekst is en waar het over gaat. Verder zijn er nog talloze manier om het doel van een pagina nog beter aan Google door te geven. Dankzij structured data en handige plugins zorgt MeerKlikken ervoor dat Google jouw website heel leuk vindt om te bezoeken! 

De voordelen van zoekmachine vriendelijke website

De nadelen van zoekmachine vriendelijke website

MeerKlikken in de notendop

PASSIE

Er is maar één optie. Bovenaan komen in Google. Dus dat gaan we doen!

SPECIALIST

Het Google Algoritme veranderd zo snel als het Nederlandse weer. Dankzij onze actuele kennis blijven onze websites presteren!

SAMEN WERKEN

Een prettige samenwerking is essentieel om de gewenste doelen te behalen. Samen kunnen we online groeien!

Wil jij bovenaan komen in Google?

Vraag kosteloos en vrijblijvend een zoekmachine scan aan!

Veelgestelde vragen speciaal voor jou en de zoekmachine!

Nee, een zoekmachine vriendelijke website is geen utopie. Wel kost het tijd en kennis om ervoor te zorgen dat een website zo gemaakt wordt dat een zoekmachine direct weet waar een pagina over gaat. Daarnaast zijn er talloze trucjes/technieken die ervoor kunnen helpen dat een website sneller hoog in google komt. Waarom wachten? Als je ook vanaf het begin de zoekmachines kan veroveren! 

Al snel kwam werd het ons duidelijk dat een website niet alleen mooi en functioneel moest zijn. De vindbaarheid was minstens zo belangrijk. Daarom doken wij in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Allerlei website uit verschillende branches hielpen wij om beter te scoren in Google. Het probleem was echter het fundament; de website zelf. Sindsdien maken wij websites die vanaf het eerste moment goed geindexeerd worden door Google.